Hej på er!

Ledsen att det inte blivit någon uppdatering den senaste tiden, men jag har haft fullt upp med att uppleva saker som bidrar till roligare blogginlägg. Actually. Jag lät min pojkvän veta att jag hade en överraskning planerad, och jag gav honom även några små ledtrådar dagarna innan utsatt datum. Han hade verkligen ingen aning om vad vi skulle göra, men en regnig måndagsmorgon tog vi oss till resecentrum här i Norrköping för att vänta på bussen till Göteborg! Erik hade aldrig varit där innan så jag kände att det var lite av min plikt att ta med honom dit. Han blev sjukt glad och han uppskattade det verkligen, men resmålet var bara en tredjedel av överraskningen.

När vi efter ca fem timmar kom fram till Göteborg käkade vi lite på centralstationen och sedan tog vi pendeltåget till Lisebergsstationen. Sedan checkade vi in på el hotél (det heter nog inte ens så på spanska men svennespanska är nästan bättre än orginalet) Gothia Towers.

 
Vi bodde på 17:e våningen i tornet som är längst till vänster på bilden. Kort efter incheckningen åkte vi upp till 20:e våningen för att njuta av en orientalisk spa experience och vara på spa- & relaxavdelningen i tre timmar. I champagnepoolen (pool som hänger utanpå byggnaden med kroppstempererat vatten) med glasgolv kunde vi både se rakt ner på alla förbipasserande fordon och människor och på andra sidan gatan var det Lotta på Liseberg! Riktigt bra platser hade vi, måste jag säga. Det var hur mysigt som helst i spa't och jag kan verkligen rekommendera det! Upper House Spa & Relax tror jag det heter och det är femstjärnigt. 

 
 
På kvällen, efter allt mys i eukalyptusdoftande saunas, regnduschar, bastur och pooler, gick vi ut (och vilse) i Göteborg. Det var hur trevligt som helst. Sedan köpte vi lite cider och naturgodis för filmmys back at hotellet. Vi båda var dock så himla trötta så vi struntade i filmen efter bara en halvtimme. 

På tisdagsmorgonen vaknade vi till världens bästa utsikt (klarblå himmel med några vita fluffiga moln) och vi åkte ner för att äta hotellfrukooooost! Seriöst, det bästa med hotellvistelser är väl ändå frukosten, eller är det bara jag som är för intresserad av att äta? Ehe. Jag åt i alla fall rostat bröd och en jävla massa exotisk frukt och till det drack jag grapejuice. Godaste drycken någonsin.

 
 
Detta var då utsikten från vårt hotellrum. Anyways, när vi hade checkat ut på förmiddagen begav vi oss över gatan till Liseberg! Jag menar, man kan ju inte bo mittemot Liseberg utan att gå in där? Erik blev lite förtvivlad då han aldrig åkt en legit karusell i hela sitt liv (om inte typ tekopparna som 8-åring räknas), men jag sa att han skulle tacka mig senare. Vilket han gjorde. Vi åkte allt möjligt, bland annat balder, och den hade inte ens jag åkt tidigare så där slog vi på stort. Hur kul som helst hade vi, och vi ångrar nu i efterhand att vi inte köpte bilderna som togs på oss när vi åkte balder. Mitt hår stod rätt upp och jag var helt förtvivlad medan Erik såg helt chockad ut och håret stod ut åt alla håll och kanter. Vi hade dock inte turen att vinna på något spel eller lyckohjul, men vi konstaterade att tur i kärlek är bättre än tur i spel. Fniss. Lite cheesy får man minsann vara ibland, tycker jag.

På kvällen tog vi tåget hem till Norrköping och vi båda var heeelt slut. Detta var ett riktigt bra avslut på sommaren sådär veckan innan skolan börjar igen. Lite mys och knaserier långt hemifrån kan alla behöva ibland (speciellt efter en sommar fylld av arbete).

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments