Ni anar inte hur lång tid det tagit mig att hitta de perfekta produkterna för min hy. Min kropp har alltid varit hur mjuk som helst, inget eksem eller annat hudproblem men mitt ansikte är i en liga för sig. Orenheter och rodnader i hyn samtidigt som den är otroligt känslig. Har alltså varken fet eller oljig hy men orenheter finns där ändå. Kombinerad känslig hy tror jag min hudtyp kallas. Detta beror förstås på att jag är rödhårig och därför är min hy väldigt känslig för klimatförändringar också. När jag åker till ett varmare land och går ur planet exploderar mitt ansikte, haha.

Något jag märkt är att det inte fungerar att försöka torka ut huden. Det gör bara allting värre. Vad en produkt kostar skvallrar inte heller om hur bra den kommer passa just din hud, så skippa det tänket. Jag blandar lite dyrare produkter med några som kostar lite mindre. Just nu använder jag dessa som fungerar bra på mig:


Nivea Daily Essentials Refreshing Wash Gel

Denna är så gott som gratis (ca 40-50 kr) och finns att köpa i nästan vilken livsmedelsbutik som helst. Den fungerar bra för mig då den inte "klär av" min hy utan huden känns återfuktad när jag sköljt av den. Behöver inget mer komplicerat än så just nu men när den är slut funderar jag på att köpa en med bättre ingredienser från t ex Pai.

Pixi Glow Tonic
Pixi är ett prisvärt märke som grundats av svenska Petra Strand. Just den här produkten är den senaste hypen bland exfoliators i den billigare klassen. Det är alltså en peeling som peelar med syra (5% glykolsyra) i stället för att skada huden som en fysisk skrubb kan göra. Mitt råd är alltså att ni undviker fysisk skrubb i ert ansikte för det gör mer skada än nytta oavsett vilken hudtyp du har! Förresten kan det vara bra att nämna att den här produkten gör UNDERVERK för alla hudtyper. Jag använder den varannan morgon. Finns att köpa på Kicks för 299:- men är du liksom jag privatekonomiskt medveten finns den att köpa HÄR i stället för ca 200 kr beroende på hur pundet står. Gratis frakt första gången du handlar också om du anmäler dig till deras nyhetsbrev och skatten ingår ju eftersom företaget är UK-baserat. Ka-ching!

Pai Rosehip BioRegenerate Rapid Radiance Mask
Har du känslig hy undrar jag vad du väntar på. Riktigt bra ingredienser, naturlig doft och ger synlig förändring redan efter en användning. En gång i veckan räcker! Denna kostar ca 300 kr för 75 ml (lite dyrare än produkterna jag nämnt innan) och finns att köpa HÄR.

Pai Chamomile & Rosehip Calming Day Cream
Samma märke som ovan och den här skyddar verkligen huden under dagen och lugnar ner. Fantastisk produkt för min hud! Den doftar naturligt av nypon och lite otippat är att Erik älskar doften! Har man torr hy har samma märke en med avokado och jojoba som ska vara väldigt bra och den ska jag testa i vinter. Priset ligger på 340 kr för 50 ml och finns att köpa HÄR.

Känner du dig träffad när jag säger att många nöjer sig med att tvätta ansiktet med vanlig tvål och skippa dag-/ nattkräm? I så fall tycker jag att du borde börja investera i åtminstone en ansiktstvätt och en moisturizer. Ju tidigare i livet man börjar ta hand om sin hy desto finare kommer den åldras! Och jag är all about looking 20 when I'm actually 65.

Nu är jag bara på jakt efter bra solskydd till ansiktet inför sommaren! Livet som rödhårig är inte alltid lätt! Har redan fräknar och ett solbränt ansikte och det är inte ens juni än. Berätta gärna vad ni använder för produkter och om ni har tips på bra solskydd till ansiktet (SPF 30 eller 50)!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments