Cuckservatism gynnar vänstern
  • Save

Cuckservatism gynnar vänstern

Jag kallar mig konservativ. Inte för att det är snyggt med klackar. Inte heller för att jag föredrar köttbullar med lingon framför ett salladshuvud fyllt med dadlar (ja, en känd vegan på YouTube vid namn Derek Simnett äter faktiskt det). Trots att detta är två sanningar så är jag konservativ för att jag identifierar mig med konservativa värderingar som exempelvis tradition och transcendent moralisk ordning. Sedan anser jag givetvis även att nationalismen är en nödvändig del av svensk konservatism, likväl som vissa saker som sossarna åstadkommit, men det kan jag ta upp en annan gång.

  • Save

Ju mer jag läser om konservatismen och dess ideal (inte utopi, för konservatismen har ingen sådan) desto mer övertygad blir jag om att just den samhällsåskådningen är allt vi i Sverige och västvärlden behöver idag. Vår härliga kultur håller på att ersättas av våld, extrem fulkultur, droger och dekadens. Liberaler skojar gärna om att det är exakt vad de vill ha, och so be it eftersom de är uppvuxna i det, men förfallet yttrar sig inte minst i det faktum att fler unga än någonsin tidigare dokumenterat lider av psykisk ohälsa. Jag vill anta att det beror på just bristen på naturligt framvuxen kultur där man finner riktlinjer för att leva ett så bra liv som möjligt.

  • Save

Ovan kan ni se den definition av konservatism som Wikipedia presenterar. Det är alltså den definition som de flesta snabbt får fram när de googlar på ordet. Klart och tydligt beskrivs kärnan av ideologin, men ändå tycks många framstående politiska profiler tro att de är konservativa bara för att de vill skynda (liberalismen) långsamt. Inte minst ser vi detta bland moderater och kristdemokrater. Det får mig som förespråkar en ganska renodlad nationalistisk konservatism att stundtals framstå som spritt språngande galen. Jag förstår det, för det handlar om kontraster inom vad som förefaller vara en och samma målning.

“Du är ju helt galen Mira. Du har spårat ur!”

Svenska konservativa profiler när jag förespråkar abortmotstånd

Jag ska vara rättvis. Det finns olika varianter av konservatism. Utifrån ideologin vågar jag dock påstå att man inte riktigt är konservativ om ens livsstil och värderingar inte alls överensstämmer med värdekonservatismen vilken är en avgörande del i konservatismen. Annars är man bara en försiktig/ängslig liberal. På senare tid har cuckservatismen brett ut sig i Sverige och det ser väldigt vackert ut på håll. Pärlhalsband, kostymer, klackar och cigarrer. Kanske man till och med sjunger Kungssången när tillfälle ges. Men låt er icke luras. Så fort man som konservativ yttrar konservativa tankar och åsikter så möts man ofta av mothugg från “sina egna”. Låt mig presentera:

Cuckservative

Vissa av er har säkert redan hört talas om detta. Cuckservative är ett epitet som beskriver en “konservativ” som har sålt sig till vänstern. I praktiken innebär det att man säger sig vara konservativ, och argumenterar för att konservatismen är det bästa, men i själva verket köper man vänsterns grundläggande premisser och håller med om liberala värderingar. Eftersom konservatismen är så pass värderingsinriktad håller inte det riktigt. Man säljer alltså in sig själv som konservativ men egentligen bortprioriterar man folket, kulturen och nationella intresset för att bli accepterad av andra partier som ogillar allt man säger sig stå för (läs min krönika på området HÄR).

  • Save
Definition enligt Urban Dictionary

Bara för att man säger att man är konservativ så betyder inte det att man är det. Eftersom det fortfarande är kontroversiellt att vara konservativ så är det ingen som bryr sig om att granska huruvida konservativa profiler faktiskt är konservativa på riktigt. Och jag förstår det, för det är ju inte som om liberalerna efterfrågar mer stabil konservatism – snarare tvärtom. Just nu räcker det att kalla sig själv konservativ samtidigt som man propagerar för liberala värderingar och spyr galla över oss som yttrar konservativa värderingar. Jag tror att detta är ett problem på grund av att många passar på att rida på någon typ av våg som leder till uppmärksamhet. Det är ju ballt att gå emot strömmen. Missförstå mig inte: det är fantastiskt om fler konservativa blir uppmärksammade och de konservativa värderingarna vinner mark i Sverige. Landet behöver det. Vad som däremot förstör för konservativa, och som i sin tur gynnar vänstern, är när cuckservativa tillåts ta över definitionen av konservatism.

  • Save
Foto: Hossein Salmazadeh/TT

I ett kommande inlägg planerar jag att ta upp tydliga skillnader, med konkreta exempel, mellan liberala värderingar och konservativa värderingar. Tills dess: håll utkik efter cuckservativa och diskutera med dem. Fråga dem varför de är konservativa. Fråga dem vilka konservativa ideal de ställer sig bakom och är redo att stå upp för trots att liberaler och socialister kan komma att kalla dem rasist, sexist, fascist och kvinnohatare. Det är bara så konservatismen kan avslöja cuckservativa och vinna mark på riktigt.

För tips, frågor eller affärsförfrågningar: info@miraaksoy.com

Lämna ett svar

Stäng meny
Share via