Fokusskifte ett totalitärt beteende
  • Save

Fokusskifte ett totalitärt beteende

Regeringen har tillsatt en parlamentariskt sammansatt kommitté som ska överväga huruvida man ska kunna bli straffad för deltagande i rasistiska organisationer. Expressen rapporterar från Visby under Almedalsveckan hur C-kändisar agerar under “klimatnödläget”. Regeringen kommer med utspel som att de vill införa en ny skatt på de plastkassar vi använder för att packa ner maten vi handlar ska leda till att en sådan kostar 7kr och att de små vi använder till frukt kommer kosta 1kr styck (30 öre i skatt vilket lär avrundas till en krona i praktiken).

  • Save
  • Save
Källa: Regeringskansliet. (4 juli 2019). Hämtad 4 juli från https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/07/forbud-mot-rasistiska-organisationer/

Problemet med en sådan lag är först och främst att den skulle strida mot grundlagen:

  • Save

Nu beror det nog lite på hur man definierar “förföljelse”. Att nazister beter sig militant mot andra på grund av etniskt ursprung är inte direkt en hemlighet. Men det finns redan lagar som täcker upp på det området. Problem nummer 2 är: Vem ska bestämma vad som är en rasistisk organisation? Är det alltså åsikterna och ståndpunkterna som avgör det? Vår nuvarande regering tycker ju att det är rasistiskt att vara emot invandring och/eller förespråka återvandring. Kommer det då ha straffvärde att sympatisera med SD eller AfS? Kommer det ha straffvärde att sympatisera med KD för att de lunchar med Åkesson, eller att sympatisera med M för att de vill begränsa invandringen? Kommer det vara förbjudet att vara med i antisemitiska SSU Malmö och IS eller är det OK och till och med värt att uppmuntra eftersom de har rätt värdegrund? Man ska passa sig väldigt noga för att låta en regim bestämma vilka åsikter som är ok att ha och inte. Det är själva grunden om man vill hålla sig borta från en svensk diktatur.

Fokusskifte

Detta kallas något så fint som fokusskifte. Vanligt förekommande i totalitära stater är att man har riktiga problem men samtidigt tystar media och regimen ner dem genom att fokusera på något helt annat som egentligen inte alls är lika viktigt. Man underrättar inte medborgarna om saker med riktigt nyhetsvärde för att man inte vill att sanningen om de riktiga problemen ska uppdagas. Man skiftar fokus för att dölja de problem som regimen inte vill ta itu med. Det är direkt medborgarfientligt och totalitärt.

  • Save

Dagens svenska exempel på det är t ex när man försöker få svenskarna att tro att det är en förändring av individers vanor, eller en beskattning av dem (som den nya kemikalieskatten som om den införs kommer göra billiga kläder dyrare och således straffa samhällets mindre bemedlade), som behövs när den farliga situation vi egentligen befinner oss i är kriminaliteten som är sällsynt illa för ett land som inte befinner sig i krig. Det har t o m det mittenliberala partiet Moderaterna insett.

Att vi svenskar tar bilen eller använder ett plastsugrör är verkligen en droppe i havet om man jämför med de riktiga miljöbovarna i t ex Kina. Anledningen till att man skiftar fokus till ett påstått klimatnödläge (när, även om det nu existerar, vi svenskar redan är extremt miljövänliga) är självklart den ansvarslösa massinvandringen som lett till stora problem i Sverige. Men man kanske inte får ha den åsikten när sosseregeringen infört en begränsning av vår åsiktsfrihet. Ni förstår vart jag vill komma.

1. Säg ifrån när media och politiker skiftar fokus!

2. Säg ifrån när regimen beter sig totalitärt!

3. Tyck, och engagera er i, vad ni vill så länge ni inte är militanta!

För tips, frågor eller affärsförfrågningar: info@miraaksoy.com
Stötta mitt arbete via Swish så jag kan avsätta mer tid till detta: 073 036 66 97

Tack för att du läste!

Lämna ett svar

Stäng meny
Share via